Wie zijn wij?

Mijn verhaal:

Mijn verhaal begint in 2010. Toen werd ik plotseling heel erg ziek. 3 Maanden lang ging ik ziekenhuis in en uit, met steeds weer tegenstrijdige diagnoses. Uiteindelijk bleek het de ziekte van Crohn te zijn, waaraan ik toen ben geopereerd. Dat was een hele opluchting, maar toen begon het eigenlijk pas allemaal. Ik kwam mezelf keihard tegen. Na 1 jaar woog ik nog maar 45 kg en daar kwam ook ergens het punt dat ik niet langer om mezelf heen kon. Ik zocht hulp bij een Marcos-therapeut en daar leerde ik dat ik zelf een aandeel heb in alles wat er met mij aan de hand was. Ik leerde om anders naar mijzelf, mijn lichaam en mijn ziekte te kijken.

Dit heeft mij ertoe gebracht om zelf de opleiding tot Marcos-therapeut te gaan volgen. Aanvankelijk ben ik de opleiding voor mijn persoonlijke ontwikkeling begonnen. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik veel plezier beleef aan het helpen van mijn oefen cliënten en ook echt iets voor hen kan betekenen, maar pas toen ik mijn diploma op 30 december 2016 in handen kreeg wist ik het: Dit is wat ik moet gaan doen!

Over Hand in Hand:

In 2009 heb ik mijn diploma behaald voor bewegingsagoog aan het CIOS. In het laatste jaar van de opleiding liep ik stage in het zwembad van Dichterbij en ik wist: Dit is de doelgroep waar ik mee wil werken, mensen met een beperking. Na het CIOS ben ik de opleiding tot Maatschappelijke Zorg gaan volgen en heb deze in 2012 afgerond. Hierna heb ik nog 2 jaar bij Dichterbij gewerkt, maar ik kon er niet meer mijn ding doen. Ik wilde er meer zijn voor de cliënten waarmee ik werkte. Daarom ben ik in 2014 ‘Hand in Hand’ begonnen, individuele begeleiding voor mensen met een beperking.

Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding tot Marcos-therapeut, wist ik dat ik ook echt iets met dit diploma en de talenten en vaardigheden die ik daar ontdekt heb, wilde gaan doen. Daarom bestaat Hand in Hand op dit moment uit de praktijk voor Marcos-therapie en individuele begeleiding voor mensen met een beperking.

Door mijn persoonlijke groei en het werken met de clienten in mijn praktijk ben ik erachter gekomen, dat ik me meer wil gaan richten op psychische problemen en klachten als depressie, verslaving en eetstoornissen. In 2018 heb ik me daarom aangemeld bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning: de WMO. Op deze manier kunnen mensen die met (psychische) problemen aankloppen bij de gemeente bij mij terecht. Mensen die via deze weg bij Hand in Hand terecht komen krijgen deze zorg vergoed door de gemeente. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Team Toegang van je eigen gemeente.

Vera Fransman:

Mijn naam is Vera Fransman, ik ben 25 jaar en woon in Ven-Zelderheide. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC in Nijmegen. Na deze opleiding ben ik gaan studeren aan de HAN. In Februari 2018 heb ik de opleiding Sport- en bewegingseducatie afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik mezelf gaan specialiseren in mensen met een beperking.

Na het behalen van mijn diploma ben ik terecht gekomen bij de organisatie hand in hand. Binnen hand in hand begeleid ik mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking. Samen met de cliënten ga ik een stuk fietsen, wandelen, naar de jacuzzi of samen genieten van een heerlijk kopje koffie.

Ik heb veel plezier in het begeleiden van deze cliënten en haal enorm veel voldoening uit hun blije en dankbare gezichten wanneer ik ze een middag begeleid heb. Iedere persoon is anders en iedere persoon heeft zijn of haar eigen talent.

Ik streef er enorm naar om iedere cliënt van begin tot eind een zo goed mogelijke en passende begeleiding te bieden. Hiervoor is het belangrijk dat er een vertrouwde band groeit tussen mij en de cliënten. Door mijn fanatisme en passie voor mensen heb ik hier  alle vertrouwen in.

Wilma Janssen:

Mijn naam is Wilma Janssen, ik ben 56 en woonachtig in Gennep. Ik heb voorheen bij Werkenrode in Nijmegen gewerkt als helpende en daarna bij Dichterbij in de gehandicaptenzorg en heb dit met veel liefde gedaan.

Momenteel ben ik werkzaam als caregiver bij Home Instead. Hier werk ik voornamelijk met ouderen die langer thuis blijven wonen, maar ook met mensen die terminaal zijn.

Sinds begin 2019 werk ik ook bij Hand in Hand met cliënten die een heel laag niveau hebben. Ik vind het heerlijk om er echt voor deze mensen te zijn en ze de aandacht en zorg te geven die ze verdienen. Ik doe dit met heel veel liefde en plezier en krijg er heel veel energie van. Het voelt voor mij meer als een hobby dan werk.

Hallo mijn naam is Meike Martens. Ik ben 20 jaar oud en woon in Nieuw Bergen. In 2018 ben ik afgestuurd aan de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4 Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen aan de Gilde Opleidingen in Venray.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij Dichterbij in Gennep op een groep met jongeren/ jong volwassenen tussen de 12 en 23 jaar oud.
Sinds begin 2019 ben ik werkzaam bij Hand in Hand. Hier begeleid ik mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking individueel en geef hen de zorg die ze verdienen, door bijvoorbeeld met ze te gaan zwemmen en ontspannen in de jacuzzi.
Ik haal veel plezier uit het begeleiden van de cliënten en het geeft mij heel veel voldoening als ik hun zie stralen.

Het is mijn streven om de cliënten een passende en zo goed mogelijke begeleiding te geven.