Referenties

Jos vd E.

Jos vd E.

Hallo, ik ben Jos en wil iets vertellen over mijn uitstapjes met Lisa. Elke vrijdagochtend ga ik iets ondernemen met Lisa. Ik vind het fijn om te gaan winkelen, zo kan ik zien wat er allemaal te koop is, bijv. horloges, spelletjes, boeken. Maar we gaan ook soms iets bezichtigen, bijv. ergens een mooie kerk, dierentuin, Kevelaar. Tijdens deze uitstapjes maken we ook altijd tijd voor een lekker kopje cappuccino, koffie of thee. Dan kunnen we samen even bijkletsen. We praten over allerlei dingen die ik mee maak. Ook vind ik het altijd fijn om te horen hoe het met Lisa’s kindjes gaat. Wat ik fijn vind is dat Lisa goed kan luisteren. Ze heeft goede ideeën. De ene keer blijven we thuis in Gennep en een andere keer gaan we wat verder weg. Als er iets onduidelijk is voor mij kunnen we dit samen goed doorspreken. Lisa heeft ook goed contact met mijn Dvc er en met mijn maatje. Dit is belangrijk want zo weet iedereen de afspraken goed. Ik ga graag met Lisa mee en hoop dat dit nog lang zo doorgaat.

Eefke Poelens (DVC'er woongroep Dichterbij)

Eefke Poelens (DVC'er woongroep Dichterbij)

Hand in Hand is een laagdrempelige organisatie die op maat activiteiten onderneemt. Het wordt samen met de cliënt afgestemd en hun afspraken komen ze na. Het is een grote meerwaarde voor een cliënt met een klein netwerk, zodat hij zo toch zijn netwerk kan uitbouwen en zonder begeleiding van ons een keer op stap kan!

Struikheide 5 (woongroep Dichterbij)

Struikheide 5 (woongroep Dichterbij)

Wij maken nu 5 jaar gebruik van Hand in Hand. We zijn begonnen met twee cliënten die gebruik maken van deze activiteiten. Inmiddels hebben we 4 cliënten die hier gebruik van maken. Lisa komt elke zaterdagmiddag en gaat individueel met de clienten iets doen. Ze kijkt gericht naar de persoon waar ze van genieten. Dit varieert bij ons op de groep; van fietsen ,wandelen tot lekker in de jacuzzi ontspannen. Er is geregeld een kort overleg tussen begeleiding van de groep en Lisa. Het gaat dan over hoe het met de cliënt is. Zijn er nog grote veranderingen die Lisa moet weten op het gebied van gezondheid oid. Of Lisa vraagt aan ons waar genieten de clienten van. Als Lisa zelf dingen ziet die haar interessant lijken voor de cliënt zal ze dit ook benoemen. Ze denkt ook graag mee om het voor de cliënt zo fijn en prettig mogelijk te maken. Hand in Hand is een mooi initiatief wat ze heeft opgestart. Zo krijgen Cliënten die niet veel of geen bezoek hebben bij ons op de woning ook hun individuele aandacht. We hopen nog lang van de diensten van Hand in Hand gebruik te mogen maken. Wij zien aan de cliënten door hun gedrag na terug komst zeker dat ze hier van genieten.

Ester de Jong

Ester de Jong

Ik ben als (oefen) cliënt bij Lisa in de praktijk gekomen, dit omdat ze toen nog met de opleiding bezig was. Ondanks het feit dat ik een (oefen) cliënt was heb ik dit niet zo ervaren. Lisa haar kennis was toen al helemaal in orde, ze wist wat ze aan het doen was en kon al mijn vragen goed en prettig beantwoorden. Ik ben in het proces samen met Lisa tot de conclusie gekomen dat de spanningen die ik ervaarden op dat moment terug te relateren waren op mijn kaken, daar was de spanning hoog. Doormiddel van goede en fijne uitleg van Lisa hebben we dit kunnen behandelen. Deels door er over te praten maar ook grotendeels door haar behandeling als Marcos Therapeut. Al met al weet ik nu waar ik op moet letten zodra ik spanningen op mijn kaak ervaar. Naast het feit dat ik dit allemaal als erg prettig heb ervaren kan ik nu nog zeggen dat het contact met Lisa goed is. Zodra ik met iets zit kan ik contact zoeken en zal zij mij direct op weg helpen. Het feit dat ik me zo welkom en gehoord voel maakt haar als persoon een goede therapeute maar zeker ook een erg goed, prettig en open persoon.

Mevrouw Janssen

Mevrouw Janssen

Hallo, ik ben W. en ik hebben 2018 een aantal sessies mogen doen bij Lisa met Marcostherapie. Ik was uitgenodigd als oefenclient voor haar examen, waar ik achteraf heel blij mee ben. Ik wil altijd wel wat nieuws proberen en had er niet zo veel voorstelling van. Maar eenmaal op die behandeltafel raakte ze toch zere plekken, waarmee ik heb gelachen en gehuild. Dan ga je naar huis met de gesprekken die je hebt gehad met Lisa en denk je; oké en wat doet het met me? Ik was dan wel al positiever en minder moe, dus het levert me wat op. Maar sinds de eerste sessie, is mijn leven aan het veranderen. Er gebeuren nu dingen die ik niet verwacht had dat ze zouden gebeuren. Echt vanaf de eerste week kwamen veranderingen in mijn leven, soms ook die ik zelf bewust maakte. Ik kan het nu nog niet begrijpen, maar zelfs na 7 maanden blijven er veranderingen gebeuren in positieve zin!! Ik merk ook wel dat ik toen der tijd helemaal niet goed in mijn vel zat en te veel bleef hangen in mijn verleden, terwijl ik nu graag naar het heden uitkijk. Lichamelijk en geestelijk heeft het mij heel veel opgebracht. Mijn energie is beter geworden, maar daar moet ik zelf ook aan werken. Zo heb ik fybromialgy en dat is soms best vermoeiend en zwaar. Natuurlijk kan ze dat niet genezen, maar door de veranderingen en behandelingen, kan ik er wel anders mee omgaan en omdat mijn leven nu weer in een positieve flow zit, is die ziekte ook meer op de achtergrond gekomen. Lisa is een geweldige, leuke, lieve vrouw, die zoveel rust en begrip heeft. Alleen dat is al genezend. Ik kon gewoon mezelf zijn en hoefde me niet anders voor te doen, ze had toch wel in de gaten als ik iets niet wilde zeggen. Maar ze liet me in mijn waarde, en dan kwam het er alsnog uit, omdat ik haar vertrouw. Als ik weer een moeilijke periode krijg in mijn leven ga ik zeker weer naar haar toe om het te verwerken (al zegt ze dat je het zelf moet doen) helpt ze zeker een heel stuk van die reis mee. Lisa jij bent een topvrouw, en ik hoop dat je nog vele mag helpen zoals je mij hebt geholpen.