Hoe werken wij?

Hoe werken wij

Als je denkt dat Hand in Hand de door jou gewenste begeleiding zou kunnen verlenen, kun je altijd contact met ons opnemen. We plannen dan een afspraak, om te kijken wat je wensen en doelen zijn. Tijdens deze afspraak kunnen we uitleggen wat we voor jou / jullie kunnen betekenen en wie de begeleiding op zich zou kunnen nemen.

Een kennismakingsgesprek is bij ons altijd vrijblijvend. 

Doel is namelijk om inzicht te geven in dat wat wij doen en wie wij zijn, zodat je een beeld en gevoel bij ons hebt. We kijken tijdens een kennismakingsgesprek verder af of we denken dat we de zorg daadwerkelijk kunnen verlenen en wie van ons dit op zich gaat nemen. 

Alle uiteindelijk gemaakte afspraken worden vastgelegd in een zorgovereenkomst. Hierin staan ook de kosten vermeld (€ 52,- per uur) excl. reiskosten, en eventueel kosten van een activiteit.

Er wordt minimaal 1 keer per jaar een afspraak gepland om doelstellingen, wensen en de geleverde zorg te evalueren. 

Aanmelden voor de WMO gaat via de gemeente. Algemene informatie over de WMO kun je vinden op de pagina van Zorgwijzer. Mensen die via deze weg bij Hand in Hand terecht komen krijgen dit vergoed door de gemeente. Voor meer informatie over deze vergoeding kun je contact opnemen met Team Toegang van je eigen gemeente.